دستور طرز تهیه خورش قیمه مجلسی با طعمی فوق العاده خوشمزه
نمکستان » برای این پست آموزش طرز تهیه خورشت قیمه نذری را آماده کرده ایم برای مشاهده دستور آشپزی ، این پست را دنبال کنید
راسته گوسفند :•: ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط :•: ۱ عدد
لپه خیس شده :•: ۱ لیوان
گوجهفرنگی متوسط :•: ۴ عدد
لیمو عمانی :•: ۴ عدد
سیب زمینی متوسط :•: ۲ عدد
زردچوبه، زعفران نمک و فلفل سیاه :•: به میزان دلخواه
روغن مخصوص سرخ کردن :•: ۳ قاشق غذاخوری
برای تهیه خورشت قیمه در ابتدا پیاز را خرد کنید و در روغن تفت بدهید سپس گوشت خرد شده را به آن افزوده و زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و به همراه ۳ تا ۴ لیوان آب بگذارید بپزد. پس از نیمپزشدن به آنها لیمو و لپه بزنید و بگذارید خورش کاملاً جا بیفتد.
نیم ساعت مانده به برداشتن خورش قیمه به آن زعفران ساییده شده و نمک را اضافه نمایید و گوجه فرنگیهای دو نیم شده را روی خورش قرار دهید ، به طوری که پوستشان روی آب باشد.
در هنگام کشیدن نیز گوجهها را در کناری قرار دهید و خورش قیمه را بریزید و روی آن را با خلال سرخ شده سیب زمینی تزیین کنید.
گوشت خورشی :¤: 5/0 کیلو
پیاز :¤: 2 عدد
سیب زمینی :¤: 400 گرم
لپه :¤: 200 گرم
لیمو عمانی :¤: 5 عدد
رب گوجه فرنگی :¤: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه :¤: به مقدار لازم
روغن :¤: به مقدار لازم
برای تهیه خورش قیمه خوشمزه ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و با مقداری روغن در قابلمه یا زودپز تفت دهید. لپه را بشویید. گوشت را قطعه قطعه خرد کنید و با پیاز و لپه شسته شده تفت دهید. در موقع تفت دادن به مقدار کافی فلفل و زردچوبه هم به مواد اضافه کنید. همین که رنگ گوشت عوض شد، مقداری آب روی آن بریزید و بگذاریید با شعله ملایم بپزد.
بعد از یک ساعت، لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کرده و به خورش اضافه کنید. سپس حرارت شعله را کم کنید تا خورش قیمه به آرامی بپزد و جا بیفتد. در انتهای پخت خورش ، نمک و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. وقتی خورش به روغن افتاد و مواد خورش کاملاً پخت، شعله را خاموش کنید.
سیب زمینی ها را پوست بکنید و خلال کنید و با روغن داغ در ماهیتابه سرخ کنید. بعد از اینکه خورش را در ظرف کشیدید، سیب زمینی های سرخ شده را روی آن بریزید ( یا می توانید قبل از ریختن خورش قیمه سیب زمینی در ظرف ، سیب زمینی ها را در آن بریزید و هم بزنید ).
در صورت تمایل می توانید مقدار خیلی کم هم دارچین روی ظرف خورشت قیمه بریزید که البته بستگی به ذائقه شما دارد. همچنین می توانید برای تزئین خورش در میهمانی ها ، مقداری از سیب زمینی را به صورت گل ببرید و سرخ کنید. و روی خورشت بریزید.
خورش قیمه مانند خورش فسنجان و خورش قورمه سبزی از معروف ترین و پرطرفدارترین خورشت های ایرانی محسوب می شود که در نذری ها هم بیشترین سهم را دارد.
10 نکته برای خوشمزه تر شدن خورش قیمه
1 – گوشتی که برای تهیه خورش قیمه مورد استفاده قرار میگیرد، گوشت خورشی است که یا از گوشت گوساله تهیه میشود که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه میکنم.
2 – ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزهای سرو کرد تا به این ترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند.
3 – هرگز در خورشتان آبلیمو نریزید بلکه آن را با لیموعمانی و رب گوجهفرنگی ترش مزهدار کنید. یادتان باشد که برخی از ربهای گوجهفرنگی ترش مزه هستند و میتوانند به هر چه خوشطعم شدن خورش کمک کنند
4 – برای آماده کردن لپه، بعد از خیساندن، آنها را چند دقیقه در آب بجوشانید و کف سیاه حاصل از جوشیدن را بگیرید تا بوی خاص آن از بین برود و افزودن این لپهها به خورش، طعم بهتری به آن خواهد داد. در غیر این صورت لپهها را به همراه گوشت تفت دهید و سپس آب را در خورش بریزید تا مواد در کنار هم بپزند و لپهها شکل خود را از دست ندهند.
5 – رب گوجهفرنگی و زعفران از عوامل رنگ دهنده به خورشت قیمه هستند و افزودن کمی دارچین به غذا طعم بهتری به آن خواهد داد.
6 – لیمو عمانیها را 20 دقیقه قبل از سرو به خورش اضافه کنید زیرا زود انداختن آنها باعث تلخی خورش میشود. دیر انداختن آنها باعث میشود که غذا طعم لیموعمانی پیدا نکند.
7 – هرگز روی خورش قیمه، چیپس خلالی نریزید بلکه خودتان خلالهای سیبزمینی تازه را سرخ و همراه غذا سرو کنید.
8 – انداختن 2 عدد گوجهفرنگی قاچ شده در خورش، هم طعم بهتری به این غذا میدهد هم باعث میشود تا این خورش رنگ بهتری پیدا کند.
9 – خورش قیمه باید با یک بشقاب سبزی خوردن و برنج زعفرانی سرو شود. تهدیگ برنج هم باید از نوع نانی باشد زیرا این غذا با خلالهای سیبزمینی سرو میشود پس نباید تهدیگ غذا را هم سیبزمینی گذاشت. به خاطر داشته باشید که گذشتن تهدیگ نان در کنار این خورش طعم به یادماندنیای به آن خواهد داد.
10 – نوشیدنیای که به شما پیشنهاد میکنم با خورش قیمه میل کنید، دوغ، شربت بهلیمو و شربت گل سرخ است که با نوشیدن آنها وعده غذاییتان کامل خواهد شد.
دستور طرز تهیه خورش قیمه مجلسی با طعمی فوق العاده خوشمزه
:: بازدید از این مطلب : 365
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0